Banner

Phoenix i hyllorna

Av | Publicerad 2014-12-04 | Lämna kommentar

PHOENIX_700ml_FULLSedan första december finns Tullamore DEW Phoenix i Systembolagets ordinarie sortiment, där har den fått det nya numret 480 och priset har gått ner en tia till 489 kronor. Whiskeyn fick för andra året i rad en guldmedalj i tävlingen ”Irish Whiskey Masters” som anordnas av The Spirits Business, men den har också fått svenska utmärkelser, senast vid Stockholm Beer and Whisky Festival där Phoenix tog emot guld i kategorin ”irländsk whiskey upp till tio år”.

– Det är kul att det funnits en sådan enorm efterfrågan av en exklusivare irländsk whiskey som Tullamore DEW Phoenix och att den nu går från beställningssortimentet in på hyllan. Generellt sett kan vi se att irländsk whiskey blir allt populärare, kategorin har under de senaste fem åren ökat med nästan 40 procent, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager på Nigab.

tullamoreÅr 1785 inträffade världens första luftburna olycka då varmluftsballongen Phoenix kraschade i den irländska byn Tullamore. Byn blev nästan helt förstörd men precis som fågeln Fenix reste den sig ur askan. Byns invånare återhämtade sig och byggde upp Tullamore igen. Sedan länge är det just Fenix som ses på stadens vapen.

Tullamore DEW Phoenix lanserades under 2013 och är precis som Tullamore DEW en trippeldestillerad, trippel-blended whiskey men den karaktäriseras av en högre grad av pot-still-whiskey. Till skillnad från originalet har Phoenix lagrats i två år på Oloroso-fat vilket gett den tydliga sherrytoner.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.