Banner

Coola öl från amerikanskt skidparadis

Av | Publicerad 2015-09-11 | Lämna kommentar

Ölboomen i USA har skapat ett så stort intresse att det letar sig ut på den internationella arenan. Vi tar till oss querky brygder från de märkligaste bryggerier. Och som vi gillar det!

Men kanske är boomen nu på väg at ta slut. Det tror i alla fall Kevin Selvy, vd och grundare på Crazy Mountain.

– Craft Brewery-industrin verkar ha nått en topp i USA. Nu köps det till höger och vänster och visst har jag fått förfrågningar, inte direkt konkreta, men… Jag tror samtidigt att detta kommer att ske även i Sverige. Det finns inte plats för hur många som helst.

Kevin Selvy

Han vet vad han talar om. Tidigare jobbade han på Anchor Steam i San Francisco, men ville starta eget. Och platsen valde han med omsorg, som den entusiastiska skidåkare han är: Vail, Colorado, närmast i skidbacken.

– Vi är det enda bryggeriet på en omkrets om 100 miles, berättar han.
Men idén var lite tydligare än så.

– Den ursprungliga idén var att konsumenterna skulle testa ölen på plats efter skidåkningen för att sedan beställa ölen hemma. Ett koncept som verkar ha slagit väl ut.

Jodå, bryggeriet är idag ett av de största i landet, om man ser till craft beer-industrin. Trots att det grundades så sent som 2010.
Men nu är han på blixtvisit i Sverige och presenterar några av alla sina experimentöl. Han tror på den svenska marknaden. Mycket.

– Sverige är den viktigaste marknaden för oss utanför USA. Ölkulturen här är väldigt utvecklad med en rad spännande småbryggerier.

crazy_beer
Fotnot: Två av alla hans öl finns på Systembolagets ordinarie sortiment, Snow Cat Coffee Stout (nr 1590, 24:90 kr, burk 355 ml) och Mountain Livin’ Pale Ale (nr 89163, 24:90 kr, burk 355 ml).

Etiketter: , , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.