Banner

Whisky: Ny japan i Hong Kong

Av | Publicerad 2016-02-11 | Lämna kommentar

1985 grundades Shinshu Distillery i den lilla staden Miyata i prefekturen Nagano. Ägare var Hombo Shuzo som producerat det japanska destillatet shoshu ända sedan 1872 på den sydliga ön Kyushu. Shinshu Distillery ligger uppe bland de ”japanska alperna” på 798 meters höjd i ett område där det ofta förekommer dimmor och temperaturen går ner mot minus 15 på vintrarna. Destilleriet använder sig av vatten som är mineralrikt och som filtrerats genom berggrunden.

De lanserade whisky under varumärkena Mars Whisky och Komagatak, döpt efter ett intilliggande ber, men 1992 upphörde destilleringen och många trodde destilleriet skulle stänga för gott, men så 2011 återupptogs produktionen. I augusti 2014 lanserades den första whiskyn efter omstarten: Mars Whisky The Revival 2011 Komagatake, den hade mognat i bourbonfat och var lätt rökig.

Och nu har den första whiskyn i deras nya serie ”The Nature of Shinshu” lanserats – först i Japan och nu finns den också i Hong Kong. Komagatake Rindo heter den och priset är 1 250 Hong Kong Dollar – ungefär 1 400 svenska riksdaler.

komagatake_rindo_500

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.