Glenmorangie från godisbutiken

Glenmorangie Milsean - Packshot_smalljpgGlenmorangie Milsean har lagrats på ex-bourbonfat och sedan fått sin slutliga mognad i fat som tidigare använts till portugisiskt rött vin, som blivit omrostade extra hårt för att framhäva just sötma.

– Det är första gången som lagrad Glenmorangie har rostats i rödvinstunnor. Jag hoppas att den djupa smaken av körsbär, kanderade apelsinskal och intensiteten av karamelliserade frukter kommer att överraska och glädja flera whiskyentusiaster och maltfinsmakare, säger Dr Bill
Lumsden och tillägger:

– Ett glas av Glenmorangie Milsean, med sin söta och kryddiga smak, för minnena tillbaka till en gammaldags godisbutik.

Den 3 mars kommer en begränsad upplaga till Systembolaget med numret 11578 och prislappen lyder 899 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!