Banner

Dalmore för alla!

Av | Publicerad 2016-03-08 | Lämna kommentar

The Dalmore Distillery är känt för att lagra sin whisky på sherryfat. Nu kommer destilleriets första whisky lagrad på ”vanlig” ek. Whiskyn tas efter en första lagring ur återanvända amerikanska bourbonfat och läggs sedan på fräschare bourbonfat för en slutputs. Effekten är dramatisk, whiskyn får en rejäl kryddboost av den friska eken.

Så här låter bifogade Tasting Notes:

Doft: Mild doft av crème caramel med rent maltigt backbone.

Smak: Komplex kryddstinn smak med massor av ek. Äppelkaka och dova estrar först, pepprig höjning med fruktsuryp och mot slutet oljiga parfymtoner och kanelpulver, enbärsbricka och mörk choklad.

1 mars lanserades The Dalmore Aged 10 Years i inte mindre än 432 butiker runt om i landet (full distribution). Priset är 429 kronor och numret 501.

aow_dalmore_aged_10

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.