Banner

Dryckeskollen: Var fjärde svensk är ölfrälst

Av | Publicerad 2016-05-17 | Lämna kommentar


Öltrenden visar inga tecken på avmattning. Under 90-talet fanns det drygt 20 bryggerier i Sverige, idag är summan drygt 200. Allt fler svenskar har blivit riktiga öl-konnässörer och intresset för öl och ölkultur är på uppåtgående: 17 procent av svenskarna är mer intresserade av öl idag än för ett år sedan och i åldersgruppen 20 till 29 år är siffran mer än dubbelt så hög – hela 36 procent av männen och kvinnorna mellan 20 och 29 år säger att deras ölintresse har ökat under det senaste året.

– Vi märker tydligt att många är nyfikna på öl och vill lära sig mer om allt från bryggprocessen till olika ölsorter. Öl är så mycket mer än bara en stor stark och det händer många spännande saker på ölmarknaden just nu, inte minst inom området alkoholfri öl, vilket är mycket glädjande, säger kommunikationschef Henric Byström på Carlsberg Sverige.

Det ökande ölintresset märks även på vilka olika ölsorter som svenskarna har provat. Lager är fortfarande det mest populära ölet, men hela 72 procent sätter Ale först och så mycket som 58 procent säger sig gilla veteöl mest.

Populäraste ölsorterna?
1. Lager (80 procent)
2. Ale (72 procent)
3. Veteöl (58 procent)
4. Stout eller Porter (57 procent)
5. Suröl (spontanjäst öl) (18 procent)

akkurat

Etiketter: , , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.