Mackmyra: Amerikanskt i Gävle

MackMyraDagarna-16_500
Den 13-14 maj är det dags för årets upplaga av Mackmyradagarna i Whiskybyn i Gävle. Temat blir amerikanskt och besökarna bjuds på provningar, underhållning, mat, generösa erbjudanden och spännande gäster.

alison_500Under Mackmyradagarna hålls destilleriet och lagret hålls öppet för spännande provningar. Mackmyras fatägare får även möjlighet att prova sina egna fat. Temat är genomgående amerikanskt med whisky, mat, underhållning inklusive årets hedersgäst Allison Patel från New York. Allison Patel är en ung whiskyälskande entreprenör från New York som skapat en framgångssaga med det egna whiskyföretaget Local Infusions. Hon har också skapat ett helt nytt segment i whiskyvärlden – Brenne single malt whisky, en fransk single malt avslutad på cognacsfat. Vi intervjuade henne för två år sedan. Läs mer: Allison Patel: Fransk whisky från Brenne

rikardlundborg_500jerrylindahl_500Under Mackmyradgarna kommer Allison tillsammans med Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio att hålla årets stora provning. Författaren och konnässören Jerry Lindahl, som driver företaget Herr J. Lindahls Avecprovning, kommer att guida besökare genom en provning av bourbon. Rikard Lundborg, en av grundarna av Mackmyra, berättar om företagets historia samtidigt som han bjuder på sina whiskyfavoriter och håller en provning under namnet ”Whiskyrebellerna”.
gefle-chocolaterie_500Anna-Sofia Winroth, författare och grundaren av Gefle Chocolateri, kommer också att hålla en choklad- och whiskyprovning. Mackmyradagarnas besökare blir de första som får möjligheten att köpa fat av 100 % amerikansk ek. Den amerikanska eken ger en komplex och rik ekighet, och framför allt en delikat och söt vaniljkrydda. Eftersom att fatet är helt nytt blir whiskyn naturligt mörk, och även färgen utvecklas förvånansvärt tidigt i mognadsprocessen.

Whiskybyn är öppen klockan 12.00 – 19.00 under fredagen 13 maj och klockan 11.00 – 18.00 under lördagen 14 maj. För mer information och biljetter, se mackmyra.se.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!