Banner

The Deveron – en komplex tolvåring

Av | Publicerad 2016-08-24 | Lämna kommentar

Deveron_500
Nu finns möjligheten att upptäcka MacDuff-destilleriets senaste stolthet, The Deveron. Destilleriet, som slog upp sina portar år 1960, skapar ett destillat där äpple paras med behaglig maltighet och mjuka vaniljtoner. Det sägs även att man kan förnimma toner från det stormiga, salta havet i närheten. The Deveron 12 Years Old finns på Systembolaget från den 1 september.

Deveron_250Destilleriet har uppkallats efter staden MacDuff vid floden Deveron i nordöstra Skottland. När det öppnade var MacDuff landets mest moderna för sin nyskapande design och sitt okonventionella sätt att tillverka whisky. Små potstills och horisontella kondensorer skapar en osedvanligt mjuk whisky med karaktär. Resultatet får vi nu avnjuta med single
malten The Deveron 12 Years Old som innan buteljering mognat på amerikanska bourbonfat.

– Idag höjer inte många längre på ögonbrynen över lanseringen av en 12 årig single malt, men det finns det absolut anledning till att göra! The Deveron är trots sin unga ålder en komplex och karaktärsfull whisky med många bottnar där man funnit ett uttryck som parar både ungdomlig spänst och mognad från bourbonfaten. Fräschören från gröna vinteräpplen som gifter sig med vanilj och smörkola från faten skapar en malt som kan uppskattas av de allra flesta, säger Erland Gunnarsson, Whisky Ambassador hos Bacardi.
The Deveron 12 Years Old lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1 september och priset är 349 kr.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.