Banner

Bistro Ile Roi serverar färskt öl direkt från Tjeckien

Av | Publicerad 2016-10-11 | Lämna kommentar

aow_bar_pilsner-urquellIle Roi blir första restaurangen på Kungsholmen med färsk opastöriserad pilsner direkt från Tjeckien. Krogen som öppnar idag, får tre helt egna Tankovna. Tre helt egna vadå?

Söderrestaurangen Usine expanderar och öppnar nytt på Kungsholmen. Ile Roi erbjuder klassisk sydeuropeisk matlagning med modern känsla – rustik stilrenhet genomsyrar såväl inredning som kombinationen mat med färsköl.

– Tankovna blir pricken över i:et. Vi ville hitta ett öl som håller lika hög standard som maten vi serverar. Vi ser också fram emot att komponera de olika upphällningarna med olika rätter och skapa nya smakupplevelser, säger Tim Karlsson, en av krögarna på Usine och Ile Roi.

Men vad är Tankovna då?

Jo, Tankovna, som gjort succé på Bar Central både på Södermalm och Östermalm, är en patenterad ståltank som rymmer 250 liter öl och som tack vare avancerad teknik garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Pilzen och ölglaset på Ile Roi. På den nya restaurangen kommer det dessutom inte finnas mindre än tre tankar.
aow_tankovna
– Ingen annan internationell ölleverantör kan leverera en lika färsk lager och det är väldigt roligt att även Kungsholmen nu får ta del av det, säger Rickard Svensson, marknadschef SABMiller.

Tre upphällningar för olika smaker och tillfällen:

Na Dvakrát (krispig) – det vanligaste sättet att servera Pilsner Urquell internationellt. Först hälls kroppen (själva ölen). 3,5 cm skumkrona adderas på slutet och hjälper till att hålla ölen krispig.

Hladinka (len) – det mest traditionella sättet att servera pilsner i Tjeckien. Skumkronan hälls först och sedan fylls glaset gradvis från botten. Ser ut ungefär som Na Dvakrát, men är mjukare och rundare i smaken.

Mliko (mjölkig) – en skumbaserad pilsner som ger en rund och krämig sötma och traditionellt avnjuts mot slutet av kvällen. Ett radikalt annorlunda sätt att servera pilsner som inte bara ser häftigt ut, utan även har en helt unik smak.

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.