Medaljregn över Mackmyra

aow_mackmyravinst
Mackmyra belönades med hela sju medaljer för sin svenska whisky i 2016 års tävling Festivalens Bästa Whisky som delades ut på Stockholm Beer & Whisky Festival. 

Mackmyra var först i Sverige med att tillverka en svensk single maltwhisky, och är idag ensamma om röka sin egen malt till sitt rökiga recept. Någonting som gav resultat när festivalens bästa whisky korades där Mackmyras personliga fat Rök Bourbon belönades med ett brons i kategorin Peaty Malt Whisky open där den mötte konkurrens från världens alla rökiga whiskies, oavsett ålder.

– Vi är otroligt stolta över vår whisky och självklart är det extra roligt att den står sig så bra även mot internationell konkurrens. Vi gratulerar Bowmore 15 år som vann guldet men nu är vi inte långt efter, säger Susanne Tedsjö, försäljnings- och marknadschef.

Kategori: Swedish Whisky up to 5 YO.
Guld: Mackmyra Elegant Svensk Ek;  
Silver: Mackmyra Svensk Rök; 
Brons: Motörhead.
 
Kategori: Swedish Whisky over 5 YO.
Guld: Mackmyra Svensk Ek;  
Silver: Mackmyra Moment Jakt;
Brons: Mackmyra Vinterdröm.

Kategori: Peaty Malt Whisky open.
Guld: Bowmore 15 Darkest; 
Silver: anCnoc Rascan; 
Brons: Mackmyra Rök Bourbon.  

Alla Mackmyras vinnarbuteljeringar finns på Systembolaget, förutom Elegant Svensk Ek och Rök Bourbon som finns tillgängliga genom Mackmyra Reserve – ett personligt 30-litersfat. 

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!