Banner

Rekordförsäljning ger Box Dálvve plats i fasta sortimentet

Av | Publicerad 2016-12-22 | Lämna kommentar


När Box Destilleri lanserade sin första standardwhisky Box Dálvve i beställningssortimentet blev efterfrågan omedelbart så stor att Systembolaget beslutade att tilldela den en fast listning i sortimentet. Det innebär att Box Dálvve inom kort blir tillgänglig på hyllorna på Systembolag landet runt.

Box har tidigare lanserat ett antal begränsade utgåvor som i första hand har vänt sig till en specialintresserad publik. Box Dálvve är den första whiskyn från destilleriet i Ådalen som vänder sig till en bredare kundgrupp. Box Dálvve kommer att vara tillgänglig över tid och buteljeras batchvis i större volymer. Box Dálvve är också den första whiskyn från Box som kommer att säljas i större omfattning internationellt.

– Det är mycket värdefullt för oss att få en fast listning på Systembolaget och särskilt glädjande att den bygger på kundefterfrågan, säger Jan Groth som är marknadschef på Box Destilleri.

Hur många Dálvve beställdes när ni släppte den på beställningssortimentet?
– Vi fick in beställningar på 13 000 flaskor, säger Jan Groth.

Enligt destilleriet är Box Dalvvé en traditionellt tillverkad singelmaltwhisky präglad av det norrländska klimatets stora temperaturvariationer och Ångermanälvens iskalla vatten. Den är komponerad av whisky som lagrats på större bourbonfat och har en finstämd men tydlighet rökighet.

Receptet till Dálvve batch 01 är:
63,48 % är 5,24 år gammal orökt whisky från 200-liters 1st fill bourbonfat.
24,13 % är 5,23 år gammal rökig whisky från 200-liters 1st fill bourbonfat.
12,39 % är 5,07 år gammal orökt whisky från 135-liters 1st fill bourbonfat.

Dálvee är ett samiskt ord som betyder vinter. Läs allt om Box Dálvve på Box hemsida. Whiskyn hittar du på på Systembolaget till priset 479 kr.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.