Banner

Gordon & MacPhails exklusiva trio

Av | Publicerad 2017-08-03 | Lämna kommentar

Gordon & MacPhail

Gordon & MacPhail är en buteljerare som ofta överraskar med gammal och exklusiv whisky. Nu gör de det igen med en klassisk utgåva av en nästan 30-årig Mortlach. Dessutom klipper de till med två buteljeringar i sin berömda Cask Strength-serie.

Den fjärde augusti lanseras en riktig samlarwhisky från anrika Mortlach. Och den artonde augusti kommer två utgåvor med Islaywhisky från Bruichladdich och Bunnahabhain.

Mortlach är ett av Speysides mest intressanta destillerier. Deras destilleringsmetod och deras bestämda uppfattning att, som en av de sista, hålla fast vid den ålderstigna karkylningen ger en whisky som brukar beskrivas som köttig, kraftfull och mycket smakrik. Stor del i detta har också pannan som kallas ”Lillhäxan”.

Att buteljera whisky på sin naturliga fatstyrka är något som kundefterfrågan har drivit fram under 2000-talet. Allra först med detta var Glenfarclas med sin utgåva av 105 redan 1968, men det är först i våra dagar som konnässörsintresset gjort att fler och fler tappar på Cask Strength. Gordon & MacPhail har under tiotalet år buteljerat en CS-serie med just sådan kraftfull och smakrik powerwhisky. Det är denna serie som nu berikas med en Bunnahabhain och en Bruichladdich.

Exklusiv trio: Mortlach 1984 Rare Vintage, Bruichladdich 1994 Cask Strength och Bunnahabhain 2009 Cask Strength.

Mortlach 1984 Rare Vintage, 43 %
Säljstart: 4 augusti
Artnr: 48700-01
Pris: 3 819 kr

Bruichladdich 1994 Cask Strength, 56,2 %
Säljstart: 18 augusti
Artnr: 40098-01
Pris: 1 995 kr

Bunnahabhain 2009 Cask Strength, 60,5 %
Säljstart: 18 augusti
Artnr: 40087-01
Pris: 845 kr

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.