Hållbar höstmarknad med Melleruds och Fotografiska

Av | Publicerad 2017-10-13 | Lämna kommentar


Fotografiska muséet och Melleruds höstmarknad med fokus på hållbar produktion av mat och dryck hålls på Fotografiska 21 och 22 oktober. Där presenteras ett hållbart smaksamarbete mellan matkreatören Paul Svensson och Melleruds bryggmästare Richard Bengtsson.

Richard Bengtsson har fått smakrikt bröd från Paul Svensson och hans team på Fotografiska, som inte kommit till användning i restaurangen. På detta vis omvandlar man resurser och motverkar matsvinn när brödet används av Bengtsson som en ingrediens i framtagandet av en helt unik öl i begränsad upplaga.

Paul Svensson har sedan i sin tur använt den färdiga produkten, Melleruds cirkulära Brown Ale, som smaksättare i ny inspirerande mat, i detta fall som ingrediens till smörrebröd. Samarbetet resulterar i en cirkulär produktion, och både Pauls nya bröd och ölen – endast en sats om 240 liter – går endast att smaka under höstmarknaden 21-22 oktober då Fotografiskas torg och eventlokal förvandlas till en saluhall med bland det bästa som finns att erbjuda när det gäller mat och dryck.

Mer information om höstmarknaden hittar du på Fotografiska Muséets hemsida.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.