Banner

Ny rom och gin från Wicked

Av | Publicerad 2017-10-16 | Lämna kommentar


Importören Wicked Wine har mängder av intressanta viner och är lika profilerade på ölsidan, men faktiskt också vad det gäller sprit. Nyligen utökades sortimentet med en gin och en rom av hög kvalitet.

Från den här Menorcabaserade ginproducenten finns nu Gin Xoriguer Mahon som destillerats i traditionella 100-250 år gamla kopparpannor. Örterna har plockats från bergen och deras sammansättning är »hemligheten« i denna gin. Endast ett fåtal i familjen vet de exakta kombinationerna. Och enbären plockas för hand och torkas.

Historien om gin på Menorca sträcker sig 200 år tillbaka då tusentals brittiska sjömän var stationerade i staden Mahon. På den tiden fanns inte gin att tillgå men några lokala hantverkare insåg snabbt engelsmännens förkärlek till gin. Produktionen inleddes i närheten av den gamla väderkvarnen Xoriguer.

Malteco Ron Rum har sitt ursprung i Panama men stilen är guatemalsk. Malteco tillverkas av färskpressad juice från sockerrör och inte sockermelass. Den destilleras på låg höjd och hälls direkt på ekfat, som därefter flyttas till en höjd av 2 500 meter där det är svalare och mer fuktigt klimat.

Wicked Wine själva beskriver den så här: ”En välbalanserad rom med en intensiv bärnstensfärg, aromerna domineras av vanilj, arrak och blommiga toner samt subtila inslag av rostad ek”.

Gin Xoriguer Mahon
Nr: 84929
Pris: 379 kr

Malteco Ron Rum
Nr: 82721
Pris: 399 kr

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.