Banner

AnCnocs senaste rökare

Av | Publicerad 2017-11-08 | Lämna kommentar


Peatheart är den senaste i AnCnocs serie med rökiga whiskies.

Den har gjorts på Knockdhu Distillery i byn Knock i Aberdeenshire. Namnet kommer från de närliggande torvmossarna med sitt rika överflöd av naturtillgångar. Peatheart är den rökigaste hittills och har en fenolhalt på 40 ppm. Den har mognat i bourbonfat ett årtionde.

Färgen beskrivs som blek bärnsten och efter en första rökpuff i doften utvecklas fruktighet som sägs innehålla päron, äpplen, citrus och till och med lite tobak i bakgrunden. Smaken då? Jo, den har ”smoky flavours are laced with leather and sweet stewed apples. Closely followed by chocolate, the whisky is perfectly complemented by sweet vanilla and zesty lemon, leaving drinkers with a lingering warmth and floral smokiness”.

Marketing Director Karen Walker sa så här:
– När vi först började lansera The Peaty Collection hade ingen aning om vilken succé det skulle bli. Sju medaljeringar och sju utgåvor senare är vi glada att kunna lansera Peatheart. Den lanserades den första november med ett rekommenderat pris på £ 52 (cirka 574 kronor).

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.