Macallan Edition No.3 med doften i fokus


The Macallan presenterar Edition No.3 – den tredje delen i en serie innovativa samarbeten. Den här gången har The Macallans Master Whisky Maker, Bob Dalgarno, och världsberömde parfymören Roja Dove tillsammans utforskat whiskyns värld av aromer och skapat en komplex och, dessutom, väldoftande single malt.

The Macallan Edition No.1 och Edition No.2
fokuserade på det specifika fatets inverkan på smaken. Istället fokuserar No.3 på de olika aromerna som i samverkan bygger hela whiskyns karaktär och djup och skapar den multisensoriska whiskyupplevelsen med både smak och doft.

Bob Dalgarno

Dofter definerar epoker i livet och har förmågan att väcka minnen till liv, något Roja Dove och Bob Dalgarno hade som utgångspunkt för sitt samarbete kring Edition No.3. Roja Dove är en av världens mest respekterade parfymörer vars eget varumärke, Roja Parfums, tillhör doftbranschens spjutspets. Hans legendariska näsa har till Edition No.3 hittat distinkta aromer i specifika ekfat och tillsammans med Bob Dalgarno satt samman en unik kombination av olika dominerande aromer för att skapa den slutgiltiga karaktären på Edition No.3.

– Inspiration och innovation ligger The Macallan varmt om hjärtat och för Edition No.3 har vi samarbetat med en av världens mest respekterade doftexperter för att skapa en single malt som utmanar normerna, Säger Bob Dalgarno och fortsätter:

– Det finns tydliga paralleller mellan parfymens och whiskyns värld och det har varit väldigt fascinerande att jobba med Roja och utforska doftens kraft i individuella ekfat och dess påverkan på slutprodukten. Edition No.3 utmanar sinnena och ger en intensiv doft- och smakupplevelse.

Med en alkoholvolym på 48,3 % bjuder Edition No.3 på en upplevelse där doft och smak är intimt sammanflätade. Karaktären är söt och fruktig med toner av vanilj, nyfälld ek, delikata blommor och fruktkaka.
The Macallan Edition No.3 lanseras i Systembolagets exklusiva sortiment den 17 november.

The Macallan Edition No.3
Nr: 40135
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 48,3%
Pris: 799 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights