Kirstie McCallum – Från Distell till Glen Moray


Dr Kirstie McCallum, med en examen i Analytisk kemi och har arbetat i spritbranschen i tolv år, senast var Senior Blender vid Distell International. Hon har haft hand om destillerierna Bunnahabhain, Deanston och Tobermory. Nu har hon blivit Head of Whisky Creation i företaget Martiniquaise-Bardinet där hon i första hand kommer att hantera Glen Moray, men också blends som Cutty Sark, Sir Edward’s och Label 5. På Glen Moray tar hon över efter Graham Coull som varit Master Distiller där i fjorton år och som varit med om Glen Morays expansion och utvecklat flera medaljerade versioner.

Här hemma har Glen Moray Peated Single Malt (nr 446, 70 cl, 299 kr) funnits i fasta sortimentet sedan december förra året.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!