Banner

Whiskyskolan: Rostning och kolning

Förståelsen för värmebehandling har i whiskybranschen historiskt sett varit relativt låg då det primära kravet har varit att faten ska hålla tätt. Numera finns ett större engagemang kring fat från både större och framförallt mindre destillerier. Följ med i vår whiskyskola och lär dig mer om rostning och kolning av faten!

Premiär för Ardbeg Alligator

I onsdags släpptes 3 000 flaskor av Ardbeg Alligator på Systembolaget. Lagrad på riktigt hårt kolade fat borde den vara något extra i rökighet.

Annons

Banner
  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.