Banner

Poppels näst störst av hantverksbryggerierna 2017

När Systembolagets försäljning för 2017 summeras blir det tydligt att Poppels Bryggeri har haft en anmärkningsvärd tillväxt. På försäljningslistan för svenska hantverksbryggerier avancerar bryggeriet från 6:e till 2:a plats. Detta tack vare en försäljningsökning på 50 %. 2016 köptes 404 000 liter Poppels jämfört med 616 000 liter 2017.

Recept: La Choulette som en plätt

Mat behöver inte vara svårlagad för att vara lyxig. Oavsett om ni ämnar laga söndagsmiddag, helglyx eller kanske nyårssupé så är detta en maträtt ni bör överväga. Inga svårigheter, men en smakpalett som är lika djup och klassisk som den är nytänkande och spännande. En sak är helt säker: det är löjligt gott!

God jul – vi har provat 29 julöl till

Julölen har som sagt blivit en stor händelse för bryggerier och Systembolaget tar alltså i år in cirka 130 olika varianter. Ett 50-tal öl distribueras till butiker över hela landet och ett 60-tal har lokal distribution, men även de går att beställa till din butik. Här följer ytterligare 29 provade julöl. God jul!

Årets julölsfavoriter 2017

I år kommer tomten tidigt med öl. Julölen har blivit en stor händelse för bryggerier och Systembolaget som i år tar in cirka 130 olika varianter. Alla stora bryggerier har gjort julbrygd i många år och alla mikrobryggerier vill inte vara sämre. Ett 50-tal öl distribueras till butiker över hela landet och ett 60-tal har […]

Rädda världen med Brew Dogs protestöl

Craft-beer-bryggeriet BrewDog lanserar sin senaste protestöl Make Earth Great Again. En öl som tagits fram som en motreaktion till USA:s beslut om att dra sig ur Parisavtalet och för att påminna världens ledare att i högre grad prioritera det rådande klimathotet.

Oppigårds gör jubileumsöl till SMAD!

SMAD, The Single Malt Academy of Dalecarlia, firar under 2017 sitt 20-årsjubileum – och de gör det bland annat med öl …

Öl med ananas i Brutal Brewings senaste

The Raw Law är en serie öl gjorda med Brutal Brewings egna tolkning av de 500 år gamla renhetslagarna som de beskriver så här: ”Öl smaksatt bortom malt, humle och jäst med enbart riktiga råvaror”. Den första november kommer ännu ett – med ananas.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.