Banner

Allt om Whiskys recept använder sig antingen av whisky, öl eller annan dryck som ingrediens, men framför allt passar maten perfekt till dessa ädla drycker.

Senaste inläggen i kategorin Recept

Freakshakes – Mellandagspyssel med Baileys

Visst ser de smarrriga ut? Konditorn Tea Malmgård har komponerat tre så kallade freakshakes.

Julklappstips: böcker om mat och dryck

Ute efter julklappar i snart sista stund? Varför inte en bok? Och naturligtvis en mat- eller dryckesbok. Vi tipsar om sex pärlor i höstens digra utgivning.

Recept: La Choulette som en plätt

Mat behöver inte vara svårlagad för att vara lyxig. Oavsett om ni ämnar laga söndagsmiddag, helglyx eller kanske nyårssupé så är detta en maträtt ni bör överväga. Inga svårigheter, men en smakpalett som är lika djup och klassisk som den är nytänkande och spännande. En sak är helt säker: det är löjligt gott!

Recept: Hasselnötskaka till Mariestads Emmer Porter

Häromdagen berättade vi om sjunde upplagan av Mariestads bryggmästare Richard Bengtssons sjunde inspirationsresa i serien Den Stora Smakresan. Den här gången var destinationen Gotland och den resulterade i portern Emmer. Till den har Thomas Sjögren, som blev Årets Kock 2015, komponerat en dessert.

PåskkÖLan – Kola med Eriksbergs Påsköl

Pärlans Konfektyr har till påsken tagit fram en gräddkola smaksatt med öl. ”Prima Påskköla” har Eriksberg Påsköl som ingrediens, vars toner av kaffe, choklad och apelsin ger kolan en knäckig och maltig smak.

Juligt tilltugg med grekisk touch

Julen är en mathögtid fylld av traditioner. Men varför inte prova något lite annorlunda till drinken? Vi har några förslag!

Recept på mat med Old Pulteney

I vår senaste tidningsutgåva kan ni läsa om våra nya stipendiater Jonas Gyllenpanzar Stjerna och Annelie Huczkowski som träffade Tommy Isaksson och Martin Tjäder från Berntson Brands. De senare bjöd på spännande kombinationer av mat och Old Pulteney. Här kommer recept och whiskyrekommendationer.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.