Allt om Whiskys recept använder sig antingen av whisky, öl eller annan dryck som ingrediens, men framför allt passar maten perfekt till dessa ädla drycker.

Senaste inläggen i kategorin Recept

PåskkÖLan – Kola med Eriksbergs Påsköl

Pärlans Konfektyr har till påsken tagit fram en gräddkola smaksatt med öl. ”Prima Påskköla” har Eriksberg Påsköl som ingrediens, vars toner av kaffe, choklad och apelsin ger kolan en knäckig och maltig smak.

Juligt tilltugg med grekisk touch

Julen är en mathögtid fylld av traditioner. Men varför inte prova något lite annorlunda till drinken? Vi har några förslag!

Recept på mat med Old Pulteney

I vår senaste tidningsutgåva kan ni läsa om våra nya stipendiater Jonas Gyllenpanzar Stjerna och Annelie Huczkowski som träffade Tommy Isaksson och Martin Tjäder från Berntson Brands. De senare bjöd på spännande kombinationer av mat och Old Pulteney. Här kommer recept och whiskyrekommendationer.

Recept: Grilla med whisky

Har du ställt in grillen än? Fast man kan ju med lika utsökt resultat också grilla i köket. Vår mästerkock Anders Tegnér har speciellt för Allt om Whisky skapat fyra grillsåser med whisky som huvudingrediens. Låt er väl smaka!

Smakresan: Hong Kong & strong ale

Den Stora Smakresan fortsätter och Mariestads bryggmästare gör en strong ale som skulle kunna lagras i månader ombord på en ostindiefarare för att sedan avnjutas i Hong Kong. Varför inte med en Bifftartar med champinjoner, vattenkrasse & tryffel?

Trött på julskinkan? Det fixar sig med öl och whisky.

Allt om whisky visar vägen om hur du förädlar julskinkan med malt – både när du suktar som mest och när du tröttnat på den.

Ostindia Arrak nu under egen flagg

Facile Arrak har återlanserats under ny flagg – nytt namn och ny flaskstorlek, och den finns nu i cirka 50 Systembolagsbutiker. Ostindia 1733 Arrak, heter den, numret är 10156 och 50 cl kostar 259 kronor. Facile har också låtit receptmakaren Daniel Seehuusen komponera ett somrigt punschrecept – lagom till när sommaren nu sent omsider anlänt

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.