Läs om skilda spritdrycker förutom whisky och rom. Allt om Whisky skriver om alla sorters spritdrycker, likörer och avec. Här kan du läsa mer om dem.

Senaste inläggen i kategorin Sprit

Ny rom och gin från Wicked

Importören Wicked Wine har mängder av intressanta viner och är lika profilerade på ölsidan, men faktiskt också vad det gäller sprit. Nyligen utökades sortimentet med en gin och en rom av hög kvalitet.

Ingen mer sprit för Nils Oscar

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller.

Prissänkt Purity sålde slut

Purity Vodka från Ellinge slott kan kalla sig världens bästa vodka efter att ha vunnit flest guldmedaljer i internationella tävlingar genom tiderna. Under hösten gjordes en rejäl prissänkning av mikrodestilleriets vodka för att få fler svenskar att upptäcka så kallad ultra-premium-kvalitet. Resultatet blev att Purity Vodka sålde slut i alla lager.

Premiär för Mackmyras första gin

I onsdags lanserades Mackmyras första gin från Lab Distillery i Systembolagets beställningssortiment. Kreatör [jin] är en ekologisk gin med en tydlig smak av enbär, citrus, lingon och hallon, producerad av craft-distiller Rickard Aldén. Allt om Whisky var på plats för några dagar sedan.

Här är Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017

Nyligen avgjordes tredje upplagan av Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, vinnare blev G&T-versionerna ”Golden Pearl” och ”Midnattssolsdrömmande rabarber”.

Rémys klassiker – nu också som liten

Rémy Martin XO torde odisputabelt vara en av hela cognacsbranschens mest respekterade buteljeringar – och absolut en av de bästa cognacs man kan tänka sig. Men ett och ett halvt tusen kanske känns lite häftigt, speciellt om man inte provat den tidigare. Men sedan i somras finns den också i litet format.

Grönstedts nationalhyllande cognac

Härom veckan var det vår nationaldag – ifall nu någon missade det, men redan i maj kom Grönstedts nationalhyllning som ju kan avnjuts vilken som helst.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.