Banner

Läs om skilda spritdrycker förutom whisky och rom. Allt om Whisky skriver om alla sorters spritdrycker, likörer och avec. Här kan du läsa mer om dem.

Senaste inläggen i kategorin Sprit

Facile punsch skriver svensk dryckeshistoria

På Nobelbanketten den 10 december 2017 serverades Facile punsch återigen som en av två avecer som gästerna fick välja mellan till kaffet som serveras efter desserten. Det var åttonde året i rad (och nionde gången totalt) som Facile punsch serverades på Nobelbanketten.

Ovanlig sprit del 1 – Baijiu, Chicha, Kumis med flera

Whisky i all ära, men har ni hör talas om Baijiu eller Chica?

Lyxig efterrätt – Crème Liqueur au Cognac by Braastad

Ni läste säkert om den i vår cognacsbilaga (Allt om Whisky 5 2017) – Crème Liqueur au Cognac by Braastad. Sedan första december finns den i 360 olika Systembolagsbutiker.

Årets Aalborg Jule Akvavit med graffiti

Vart tredje år sedan 1982 har den kommit: Aalborgs Jule Akvavit, och vartenda år har nya konstnärer fått sätta sin prägel på förpackningen – fast akvaviten har förblivit densamma.

Norska ölrariteter på Systembolaget

Två storheter inom norsk craft beer och craft spirits gör i december entré i svenska Systembolagsbutiker. Oslobaserade Amundsen Bryggeri respektive Oslo Håndverksdestilleri släpper sammanlagt sex rariteter i Strömstad och Charlottenberg, men de kan även beställas styckvis i hela Sverige.

Koskenkorva Foraged – vodka först, fågelholk sen

Koskenkorva Foraged Vodka är en ny premiumvodka som hyllar Koskenkorvas långa vodkatraditioner. Med smakinslag av tall och björk tas vodkaentusiasten på en smakresa till den finska naturen.

Grand Slam för Hernö Gin

När årets resultat för världens mest prestigefulla vin- och sprittävling, International Wine & Spirit Competition, tillkännagavs stod det klart att Hernö Gin får priset ”Producer of the Year” för andra året i rad. Dessutom får de tillsammans med That Botique Y Gin priset för världens bästa London Dry Gin.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.