Läs om skilda spritdrycker förutom whisky och rom. Allt om Whisky skriver om alla sorters spritdrycker, likörer och avec. Här kan du läsa mer om dem.

Senaste inläggen i kategorin Sprit

Grönstedts nationalhyllande cognac

Härom veckan var det vår nationaldag – ifall nu någon missade det, men redan i maj kom Grönstedts nationalhyllning som ju kan avnjuts vilken som helst.

Sommarens aperitif från Lillet

Ordet apéritif kan härledas till latinets aperire, som betyder ”att öppna”. En öppningsdrink, kanske man skulle kunna säga, som inledning till en picknick eller en grillkväll, till exempel. Den klassiska Lillet Vive är en fransk aperitif med tydlig sommarkaraktär.

Edmans gin med kamomill från Gnesta Bränneri

– Det tog bara en vecka – från idé till färdig gin, berättar Malin på Gnesta Bränneri.

Var med att skapa ekologisk gin på Mackmyra

Den första drycken från Mackmyra LAB Distillery blir en svensk ekologisk gin, som beräknas nå Systembolagets hyllor senare i år.

Enjoy The King of Calvados

Importören Enjoy Wine & Spirits utökar sin spritportfölj med den franska producenten Christian Drouin – även kallad ”Kungen av calvados”.

Dax för Baileys Iced Coffee Latte!

Jo, uteserveringspremiären har varit – tro’t eller ej, men snart så kommer nog värme också… Och till varma vår- och sommardagar har Baileys kommit med iskaffe.

Akvavitlagrad norsk porter

I 114 Systembolagsbutiker runt om i landet finns Akevitt Porter från norska Haandbryggeriet. I den har man sammanfört två upplevelser.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.