Nu kommer Peatlands

Peatlands-Tube-BottleThe Peaty Collection har tidigare fått sina namn från verktyg som används när man gräver och arbetar med torv. Verktyget Cutter som används för att skära något torrare torv och Tushkar som används för att hacka upp mindre bitar så man får in torvbitarna i kölnans ugn. Nu kommer alltså något att sätta spaden i: Peatlands.

Peatlands, det vill säga ”torvtrakterna”, finns i de skotska högländerna. Framförallt i norra och västra delarna där milda sluttningar och otillräcklig dränering styr miljön bland de böljande hedmarkerna.

Brand Ambassador Tommy Isaksson säger så här:
– Min tidigare favorit Tushkar har fått en riktig utmanare/kompis då anCnoc Peatlands också har lagrats på ex-bourbon casks i över 10 år. Trots en påtaglig rök så behåller Peatlands de klassiska dofterna som citrus, gröna äpplen och nyriven muskot.

3600 flaskor anländer den sjunde augusti och priset per flaska är 499 kr på Systembolaget.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!