Ostindia Arrak nu under egen flagg


Ostindia ArrakFacile Arrak har återlanserats under ny flagg – nytt namn och ny flaskstorlek, och den finns nu i cirka 50 Systembolagsbutiker. Ostindia 1733 Arrak, heter den, numret är 10156 och 50 cl kostar 259 kronor.

Så här säger Hans-Eric Waborg, VD för Facile & Co AB:
– Med en tydligare namnanknytning till Batavia-arrakens historik i Sverige, dvs svensk punsch, vill vi värna om svensk punschtradition och dess intressanta historik. Vi ser för varje år även en ökad efterfrågan på Batavia-arrak som drinkingrediens hos bartenders som vill arbeta med den anrika svenska punschen.
Facile har också låtit receptmakaren Daniel Seehuusen komponera ett somrigt punschrecept – lagom till när sommaren nu sent omsider anlänt:

Citronpunsch

  • 50 cl Ostindia 1733 arrak (1 flaska)
  • 3 st citroner
  • 2,25 dl socker
  • 50 cl vatten

Skiva citronerna tunt, lägg dem i arraken i 6 timmar och ta sedan bort skivorna. Koka upp vattnet och lägg i sockret, när sockret har löst sig och lagen har svalnat, tillsätt det till Citronarraken.

Drick väl kyld på sena nätter eller använd som drinkingrediens.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!