Mackmyras Expedition för resenärer


Foto: GTRD

Mackmyra lanserar Expedition, en svensk single malt whisky framtagen exklusivt för travel retail-marknaden i en begränsad upplaga. Expedition hyllar whiskyhantverket och sökandet efter nya och inspirerande upptäckter.

Mackmyra Expedition är single malt whisky med en lätt kryddig touch av rök som i huvudsak lagrats på bourbonfat och svenska ekfat som mättats med ett svensk hjortronvin vilket ger whiskyn en genuint svensk prägel.

mackmyra expedition

– Travel retail-marknaden är enorm och nu med en unik exklusiv produkt tar vi första steget ut på den globala marknaden, säger Lisa Collins, ansvarig för travel retail på Mackmyra.

Expedition är en whisky med balans och komplexitet, med toner av mjuk vanilj, frukt, karamell och hjortron. I eftersmaken finns en mild rökig krydda tillsammans med mjuka tobaksblad, lakrits och torkade örter.

– Expedition speglar Mackmyras svenskhet och originalitet. Den är perfekt för internationella whiskydrickare som vill upptäcka svenska smaker, fortsätter Lisa.

Expedition finns till försäljning från 1 maj i utvalda affärer.
Rekommenderat försäljningspris: 699 sek
Alkoholhalt: 46,1%
Volym: 500 ml

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!