Här är Juras festivalwhisky Tastival 2017


Varje år under Feis Isle-festivalen lanserar Jura Whisky en ny flaska i begränsad upplaga: Jura Tastival. I Sverige webblanseras årets Jura Tastival 2017 imorgon (17 augusti) på Systembolaget. 

Jura Tastival är en del av ”Feis Isle”, en veckas lång festival med whisky, mat och musik på de skotska öarna Islay och Jura. Varje destilleri på öarna tilldelas sin egen dag då de öppnar sina dörrar för att välkomna besökare från hela världen för att visa sitt utbud, bjuda på whisky och inspirera till nya sätt att njuta av whisky.

Jura är en liten ö med endast 200 invånare utanför Skottlands västkust. Det är en vacker och unik plats med endast en väg, en pub och ett destilleri. Det finns fyra klassiska flaskor i destilleriet Juras kollektion. Den ljusa Origin 10 och den fylliga Diurachs Own 16 som båda har en söt kant medan Superstition och Prophecy är tungt rökiga i smaken.
 
Så här beskrivs årets upplaga av Tastival: 
Färg: Bärnsten och gyllene mahogny
Doft: Mörka skogsbär, mjuk lakrits, mogna plommon och krämig vit choklad
Smak: Apelsinzest, valnötskaka, glaserad ananas och svartvinbärslikör
Fatkaraktär: Tastival 2017 har förädlats i både nya fat av amerikansk vitek samt äldre bourbonfat och utvalda Graham’s Port-pipes (fat) från Dourodalen i Portugal.

Jura Whisky Tastival 2017
Lanseringsdatum: 17 augusti 
Pris: 1 185 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!