Glenlivet – 25-åringens återkomst


Idag är The Glenlivet XXV – 25 YO äntligen tillbaka på den svenska marknaden. Den har lagrats på både bourbon- och sherryfat i hela tjugofem år och lanseras nu i Systembolagets exklusiva sortiment. Dock kan det bli bråttom för det handlar om endast 130 flaskor.

I Skottland pratas det mycket om ”occasion whisky”, det vill säga en whisky för speciella tillfällen, och en sådan buteljering är The Glenlivet 25 YO.
Den har lagrats först i 23–24 år på både bourbon- och sherryfat. De olika lagringarna gifts sedan ihop och läggs återigen på fat för slutlagring i olorosofat. Efter upp till ytterligare två år buteljeras den i numrerade utgåvor. Den exakta tiden för slutlagring och mängden färdigställd whisky avgörs framför allt av tillgången på passande fat och kvaliteten på whiskyn.

– The Glenlivet XXV blev min sista ”dram” vid det senaste besöket i Speyside, Scottland. En mycket komplex whisky som präglas av Glenlivets fruktiga toner. Det känns nästan ärofyllt att få smaka något som legat på fat sedan 1993, säger Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador på Pernod Ricard Sweden.

Glenlivet XXV ingår i destilleriets så kallade ”core range” och det var många år sedan denna whisky, som är den äldsta i utbudet, fanns tillgänglig för svenska whiskyentusiaster.

The Glenlivet XXV – 25YO

Nr: 40182
Alkoholhalt: 43,0%
Pris: 3 500 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!