Thornbridges kärlek bland ruinerna


1000 flaskor med det namnet (fast på engelska…) gjorda av Thornbridge Brewery lanseras 19 januari.

Engelska Thornbridge Brewery huserar på mark som tillhör herrgården Thornbridge Hall, i närheten av den lilla staden Bakewell i Derbyshire. Det startades 2005 av Jim Harrison. Som devis för företaget satte han ”Innovation, Passion, Knowledge” och till dags dato har Thornbridge hantverksöl vunnit drygt 350 nationella och internationella medaljer.

Och medalj har också deras nya Love Among The Ruins fått, en guldmedalj närmare bestämt vid World Cup Beer 2016.
Love Among The Ruins är en dikt av Robert Browning och så är det namnet på en TV-film från 1975 i regi av George Cukor med Katherine Hepburn och Laurence Olivier i huvudrollerna. Fast inte nog med det: det är en roman av Evelyn Waugh – och ytterligare tre författare har skrivit romaner med exakt samma namn. Och så är det låt – av Peter Sarstedt (kommer ni ihåg honom?).

Illustrationen är gjord till Brownings dikt av Edward Burne-Jones 1873.

Love among the ruins
Bryggeri: Thornbridge Brewery
Antal flaskor: 1000
Volym: 375 ml
Artikelnummer: 11819
Säljstart: 19 januari 2018

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör