Prova en dansk Limfjordsporter

Här kommer ett litet förslag på porter till julbordet eller tisdagspytten. Vid stängningen av Urban Bryggeriet i Aalborg 1986, köpte Thisted Bryghus rättigheterna till namnet Limfjordsporter och den karakteristiska orange/blå etiketten. 1989 kom Limfjordsportern sedan ut på marknaden från Thisted Bryghus.

Sedan dess har detta öl blivit en ikon i ölvärlden och det är en av de relativt få produkterna från Thisted Bryghus som finns utanför Danmarks gränser. Den första december lanserades Limfjordsporter här i Sverige på Systembolaget. Limfjordsporter eller »Ölets Gentleman« som den kallas i Danmark, är en nästan nattsvart porter med en krämig ljusbrun skumtopp. Alkoholhalten ligger på 7,9%.
Så här tyckte vi på Allt om Whisky & öl om den.

Den här skulle man med fördel kunna servera till julbordets härligt feta meny. Men om ärligheten ska fram hade jag helst serverat den till en härlig hemmagjord pytt i panna med ett lösstekt ägg ovanpå maten.

Doft: Här hittar vi kaffe, malt, brynt socker, läder och något nötigt inslag.
Smak: Fyllig och full av aromatiska drag. Den är krämig med mörk malt i smaken som blandas med lakritsrot, kaffe och firas i avslutet med en hummlebeska som hänger kvar.

Limfjords porter

Nr: 1533
Volym: 33cl
Pris: 32,90kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!