Rocco är fyrfota kvalitetskontrollant på Grant’s

Hunden Rocco håller fatkvaliteten hög på Grant’s. Foto: © Scott Richmond

Hur mycket man än kvalitetskontrollerar sin whisky och sina fat så är mogningsprocessen en biologisk sådan, och det finns risk att exempelvis trä i faten utsätts för röta. På Grant’s destilleri i Girvan har man nu tagit hjälp av en extraordinär näsa: ettåriga Cocker Spanieln Rocco är specialtränad att känna av om något inte är rätt till i tunnbinderiet eller i lagringen. Roccos luktsinne är 40 gånger starkare än en människas och han kan lukta sig till avvikelser i faten. Skulle han upptäcka något, rapporterar han till sin Global brand director. Han heter (håll i er nu) Chris Wooff.
Rocco bor precis utanför destilleriet i Girvan, i en egen hundgård, redo att hålla kvaliteten för Grant’s i toppklass.

Chris Wooff, Associate Global Brand Director Grant’s whisky

https://www.grantswhisky.com/en/

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!