Bowmore 21 YO Chateau Lagrange

The Auld Alliance, mellan Skottland och Frankrike, får nytt liv och innehåll med denna begränsade utgåva av Bowmore 21 Year Old Château Lagrange. Den kombinerar Islays ursprungliga single malt whisky med smaker och toner från franska rödvinsfat för att skapa en helt egen upplevelse.

Whiskyn har vilat i över tjugo år på franska ekfat från det berömda Château Lagrange, ett Grand Cru i Medoc. Resultatet är en perfekt balans mellan toner av mörk choklad, kryddor, honung och torvrök. Destilleriet ger rådet att njuta den ren, eller på is. Som alla whiskies från Bowmore är även denna hantverksmässigt framställd, enligt samma metoder som använts sedan destilleriet startade sin verksamhet 1779.

Bowmore 21 Years Old French Oak

Nr: 41066
Flaska: 700 ml
Alkoholhalt: 48,4 %
Pris: 1 499:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!