Kilchoman Sanaig i fasta sortimentet

Från det lilla familjeägda gårdsdestilleriet Kilchoman lanseras nu Kilchoman Sanaig på Systembolaget, en prisbelönt Single Malt Whisky från ön Islay i Skottland.

Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay. När de första dropparna började sippra ut från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay under de senaste 124 åren. Kilchoman är Islays i särklass minsta destilleri och ett av de minsta destillerierna i hela Skottland.

Kilchoman Sanaig har en distinkt, rökig doft med tydlig karaktär av sherryfat och inslag av torkade fikon, mandelmassa, gula päron och vanilj. Smaken är komplex med återkommande rökighet och toner av sherryfat samt inslag fikon, fruktkompott, nötter, smörkola och vanilj. Avslutningen är lång med en kvardröjande smak av rök och tjära med härliga undertoner av torkad frukt.

Kilchoman Sanaig finns nu i Systembolagets fasta sortiment.

Kilchoman Sanaig

Alkoholhalt: 46%
Volym: 700 ml
Nr: 11202
Pris: 599 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!