Lär dig mer om Duncan Taylor

Duncan Taylor Scotch Whisky Limited är en oberoende buteljerare som specialiserat sig på att köpa in whisky av hög kvalitet från olika skotska destillerier. Företaget grundades i Glasgow år 1938 och har idag en av de största privata samlingarna av whiskyfat med skotsk, lagrad single malt och single grain.

Duncan Taylor jobbar bland annat med ett koncept som de kallar The Octave Range. Octave kommer från latinets octavaåttonde eller åttondel. Begagnade fat plockas isär i tunnbinderiet och binds sedan till nya fat som rymmer ungefär en åttondel av originalfatets storlek.

Det blir mer interaktion mellan fat och whisky på kortare tid i ett litet fat, än i ett stort under längre tid. När trä, luft och alkohol får samspela i litet utrymme resulterar det i en välbalanserad whisky med stor fräschör, balans och komplexitet.

I Systembolagets beställningssortiment finns såväl Single Malt som Single Grain från välkända, skotska destillerier som
Caol Ila 2008 Single Malt 14YO Cask Strength Duncan Taylor – Octave Premium (nummer 41422, pris 2295 kronor)
• Highland Park Sherry 2004 Single Malt 18 YO Cask Strength Duncan Taylor Single Cask (nummer 50506, pris 2395 kronor)
• Ardmore Peated 2009 Single Malt 13 YO Cask Strength Duncan Taylor Single Cask (nummer 53042, pris 1345 kronor)

Från Duncan Taylor kommer även vinnaren i kategorin Skotsk blended whisky i Whisky Battle Awards 2023Black Bull Peated Edition Blended Scotch Whisky Duncan Taylor (nummer 55428, pris 459 kronor).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!