Testa Tamnavulin Taste box till fars dag

Tamnavulin The Taste Box är ett set med 5 flaskor à 10 cl. Den har funnits ett tag och är ett ypperligt tillfälle att få lära känna vad Tamnavulin verkligen står för med sina olika vinfatslagrade whiskies. Ett roligt och prisvärt sätt att jämföra deras buteljeringar.

Utöver storsäljaren Sherry Cask innehåller den ytterligare fyra olika fatlagringar. Double Cask, German Pinot Noir Cask, Spanish Grenache Cask samt Tempranillo Cask, buteljerade i miniflaskor om 10 centiliter. Det här är med andra ord en djupdykning i Tamnavulins husstil och en studie i hur de olika faten skiljer sig åt.

Tamnavulin The Taste Box innehåller:

Tamnavulin Sherry Cask Speyside Single Malt Sherry Cask lagras först på bourbonfat för att sedan få sin slutlagring på tre olika sorters sherryfat.

Tamnavulin Double Cask Speyside Single Malt Double Cask är först lagrad i amerikanska ekfat och har sedan fått en slutlagring på sherryfat.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Pinot Noir Single Malt
Pinot Noir har först lagrats på amerikanska ekfat för att sedan slutlagras på tyska ekfat, som tidigare innehållit rödvin gjort på druvan pinot noir.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt
Grenache har först lagrats på amerikanska ekfat för att sedan slutlagras på ekfat som tidigare innehållit rödvin gjort på den spanska druvan grenache.

Tamnavulin Tempranillo Cask Edition Single Malt Tempranillo har först lagrats på amerikanska ekfat och sedan fått sin slutlagring på fat som tidigare innehållit rödvin gjort på den spanska druvan tempranillo.

Tamnavulin The Taste Box

Nr: 86102
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 329 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!