Maclean’s Nose nu i Sverige


Nu har Maclean’s Nose äntligen anlänt till Sverige. Detta kan vara en av de mest omtalade blended whiskies som har släppts de senaste tio åren.

Denna blend lanserades av teamet bakom Ardnamurchan Distillery under 2023 med fokus på att leverera mycket smak och doft men samtidigt vara väldigt prisvärd.

Jenny Karlsson, som arbetar på Ardnamurchan som Marketing Communications Manager, sitter också med i den panel om fem som gör blandningar som blir Ardnamurchan Single Malt och nu har denna blend Maclean’s Nose. Hon sade följande om denna lansering.
– Vi skapade denna som en hyllning till vår kära vän Charles MacLean som alltid har stått både Alex Bruce och alla oss på Ardnamurchan väldigt nära, säger Jenny. Namnet anspelar naturligtvis på Charles näsa som har minst sagt hjälpt honom genom hela hans karriär men det finns också en plats på Ardnamurchanhalvön som heter just Maclean’s Nose så det passade väldigt bra att döpa den till det. Den innehåller 70% malt whisky och 30% grain och utan att avslöja några hemligheter så kan man ana var majoriteten av malten kommer ifrån även om en del kommer från Campbeltown också, säger Jenny stolt.

Detta är en blended whisky som visar upp en klassisk västkuststil med maritima inslag där den ingående grainwhiskyn är mer av ett komplement än vad man är van vid hos andra blended whisky.

Alkoholhalt: 46%
Nr: 85970
Volym: 70 cl
Pris: 597 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!