Ardbeg Spectacular – årets festivalbuteljering!

På fredag släpps årets Feis Ile festivalbuteljering Ardbeg Spectacular i Sverige! I år har teamet på Ardbeg lagt om planen en aning och kommer inte att släppa en Committee-buteljering på högre styrka utan allt fokus läggs på denna version. Det är en single malt utan åldersangivelse men här låter de faten prata istället för en ålder på etiketten.

De ingående faten är en kombination av ex-bourbon och ex-portvinsfat. Portfaten som har använts kommer ursprungligen från Glenmorangie där Dr Bill Lumsden använde dessa för att ge Glenmorangie Quinta Ruban sin portfinish. Men då faten är extremt dyra så tyckte han att det var onödigt att bara göra sig av med dem så 2009 skickade han ett gäng av dem till Islay och lät dem fyllas Ardbegs New Make. Efter år av lagring så provade han och Gillian Macdonald dessa fat förra året och de fick en wow-upplevelse! Ett beslut togs att dessa skulle ingå i deras festivalbuteljering 2024!

Ardbeg Spectacular bjuder på en kavalkad av mörk choklad, nyanser av mint, syltade frukterallt med en touch av den tydliga klassiska Ardbeg röken och med ett sting av sälta –  kort och gott en spektakulär Ardbeg!

Ardbeg Spectacular

Alkoholhalt: 46%
Webblansering: 24 maj Kl: 10:00
Artikelnummer: 416300
Pris: 1399 kronor
Volym: 70 cl

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!