Nils Oscars julöl finns nu på Systembolaget

Av | Publicerad 2011-11-11 | Lämna kommentar


Att endast tomten är vaken stämmer inte riktigt. Förvisso är det vackert skrivet av Viktor Rydberg, men julen är faktiskt den mest hektiska tiden på året hos Nils Oscar Company på Fruängsgatan i Nyköping. Här lyser flitens lampa och utan att ljuga kan man nog påstå att alla är vakna från tidig morgon till sen kväll. Julen bjuder ju traditionsenligt på skinka, lussebullar, glögg, sill, lax och mycket annat gott att äta. En lika självklar sak på julbordet är julöl och julsnaps. Nils Oscar Kalasjulöl och Nils Oscar Julöl 2011 finns tillgängliga på Systembolaget från och med den 14/11.

Komplexiteten och smakrikedomen hos Nils Oscar Kalasjulöl balanserar julbordets sötma och syra. Nils Oscar Julöl 2011 lämnar heller ingen oberörd. Den passar mycket bra till lite kraftigare rätter, och som alla årgångsöl från Nils Oscar Company tål den att lagras i flera år.

Nils Oscar Kalasjulöl 2011 11300 19,50:-
Passar perfekt till julens festligheter och dignande julbord. Mörk malt och humlesorterna Cascade, Fuggles och Saaz ger färg, fyllighet och en mustig arom. Nils Oscar Kalasjulöl har en mycket tydligare rostad karaktär än den traditionella kalasölen, vilket passar fint till julens mat.

 
Nils Oscar Julöl 2011 11314 49,90:-
Ett mörkt överjäst och fylligt öl. Hela sex sorter kornmalt och 4 sorter humle ger detta julöl en nyanserad smakupplevelse med väl avvägd balans. Den doftar ljuvligt av choklad, torkad frukt och kaffe. Rostade toner gör sig påminda, men framför allt är smaken generös, vilket passar utmärkt i juletid. Tag en paus och njut av en Nils Oscar Julöl 2011 framför brasan. Eller varför inte avnjuta den i sällskap av söndagssteken eller till en bit ost?

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.