Muskelbyggare och okristlig svart från Sigtuna

Av | Publicerad 2013-03-04 | Lämna kommentar

Årets påsköl från Sigtuna Brygghus består av två ytterligheter. Från muskelbryggaren Mattias Hammenlind kommer en Dark Easter Ale. Tyskofilen Emil Lindén pratar hellre om det vita veteölet Påskweizen.

Dark Easter Ale är en svart ale fullpackad med rostad malt, engelsk svartmalt samt rostat korn. Sigtuna Dark Easter Ale har även kopiösa mängder humle i sig från både USA och Nya Zeeland. Ölet är allt utom diskret.

– Dark Easter Ale är ett okristligt svart öl för påskens mörkaste timmar. Det är en extra-allt-käftsmäll som kräver hår under armarna. Försök inte att dricka Dark Easter Ale till påskmaten utan vänta tills släkten stuckit hem. Dra då på hårdrocksbandet Darkthrone och njut, säger bryggmästaren Mattias Hammenlind.

Emil Lindén i sin tur är känd för sina tolkningar av europeiska klassiska öl och allra helst från gamla Weimarrepubliken. Sigtuna Påskweizen är en modern variant av ett tysk weissbier genom en uppiggande dos humle från både Nya Zeeland och Australien.

­– Jag blev helt såld på weissbier efter första klunken som jag drack i livet. Tyvärr är det en underskattad öltyp som knappt bryggs i Sverige. Så håll tillgodo i påsk, avslutar Emil Lindén.

Ölen börjar säljas 11 mars på Systembolaget.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.