Extra allt från bryggmästare Heidrich i påsk

Årets påsköl från S:t Eriks Bryggeri är en ofiltrerad mikrobryggd Double IPA. Det trendiga ölet är storebror till amerikansk IPA och har extra allt av smak, beska och alkohol. S:t Eriks Easter DIPA är signerat mästerbryggaren Jessica Heidrich och släpps 11 mars.

– Min förkärlek till humle är ingen hemlighet och med S:t Eriks Easter DIPA har jag fått öppna humlepåsarna rejält. Även om DIPA är storebror till IPA, med mer alkohol, beska och smak, är det som alltid viktigt att skapa balans, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks.

DIPA utvecklades på den amerikanska västkusten i mitten på 1990-talet och definieras som en Indian Pale Ale med högre alkoholhalt och mer humle. Ölet kallas även för Imperial IPA och har under senaste året blivit en het internationell trend.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.