Bruichladdich på Sverigeturné


Den 1 mars lanseras The Laddie Sixteen från Bruichladdich på Systembolaget men redan från den 25e februari var det smygpremiär på Bishops Arms pubar runt om i landet.

På premiärerna ges möjlighet att prova denna Bruichladdich whisky samt träffa och lyssna till Joanne Brown från destilleriet. Joanne Brown besöker Bishops Arms pubar på tre orter, i Köping, Skövde och i Trollhättan.

Joanne Brown från Bruichladdich.

Joanne Brown är uppväxt på armlängds avstånd från destilleriet. Hennes farbror äger Octomore farm som förser Bruichladdich med källvatten till buteljeringen och som gett namn till världens rökigaste whisky – Octomore. Nu får fler ute i landet möjlighet att träffa denna whiskykunniga skotska och prova Bruichladdichs klassiska mästerverk The Laddie Sixteen.

Den 26 februari är provningen i Köping och den 27 februari i Trollhättan. Hitta dit och läs mer hos Bruichladdich.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.