Kultbryggeri startar besöksverksamhet

Av | Publicerad 2013-05-31 | Lämna kommentar

Under visningen av mikrobryggeriet som ligger i Arlandastad förklaras hur bryggning, lagring samt tappning genomförs. Visningarna sker av ölexpertis som har kopplingar till bryggeriet.

– Även om intresset för svenskt craftöl exploderat de senaste åren har många ölkonsumenter aldrig besökt ett mikrobryggeri, säger Karl Rosén som är produktchef på Galatea. Genom visningarna vill vi både ge besökarna en spännande upplevelse samt sprida kunskap om hantverksmässig ölbryggning.

Emil Lindén och Jessica Heidrich

Emil Lindén och Jessica Heidrich

Ölen från Sigtuna Brygghus och S:t Eriks Bryggeri utanför Stockholm tillhör de främsta i landet. Bryggningen sker i endast 3000 liter per omgång vilket kräver kunskap, känsla och precision av bryggarna för en jämn och hög kvalitet.

S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm och har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer. Besök Sigtuna Brygghus på sigtunabrygghus.se.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.