Kultbryggeri startar besöksverksamhet

Under visningen av mikrobryggeriet som ligger i Arlandastad förklaras hur bryggning, lagring samt tappning genomförs. Visningarna sker av ölexpertis som har kopplingar till bryggeriet.

– Även om intresset för svenskt craftöl exploderat de senaste åren har många ölkonsumenter aldrig besökt ett mikrobryggeri, säger Karl Rosén som är produktchef på Galatea. Genom visningarna vill vi både ge besökarna en spännande upplevelse samt sprida kunskap om hantverksmässig ölbryggning.

Emil Lindén och Jessica Heidrich
Emil Lindén och Jessica Heidrich

Ölen från Sigtuna Brygghus och S:t Eriks Bryggeri utanför Stockholm tillhör de främsta i landet. Bryggningen sker i endast 3000 liter per omgång vilket kräver kunskap, känsla och precision av bryggarna för en jämn och hög kvalitet.

S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm och har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer. Besök Sigtuna Brygghus på sigtunabrygghus.se.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.