Banner

Berns lanserar ny Hålligång-punsch

Av | Publicerad 2013-09-19 | Lämna kommentar

För exakt femtio år sedan, lagom till Berns 100-års jubileum, togs en jubileumspunsch fram med namnet ”Hålligång-punsch” som anspelade på den populära Hasse & Tage-revyn som gick på Berns då.

– Detta gav oss idén att ta fram en ny jubileumspunsch lagom till vårt 150-årsjubileum. Vi gillar namnet så det har vi behållit, men innehållet är unikt och har en bra balans mellan det traditionella och det moderna, precis som resten av Berns, säger Yvonne Sörensen Björud, vd på Berns.

Även denna jubileumspunsch kommer att heta Hålligång-punsch och har utgångspunkt i den traditionella arrakssmaken men med en modern twist av pomerans. Facile & Co AB har i samarbete med Malmköpings nya spritbolag AB ligger bakom punschen.

Fotnot. Punsch är en söt spritdryck baserad på arrak som i princip bara finns i Sverige. Arrakskryddans ursprung är ostindiskt, men varifrån ordet kommer är emellertid oklart. En teori är från puncheons, de träfat arraken fraktades i. Den mest vedertagna teorin idag lär vara att ordet kommer från hindis ord för fem, pantj, och anspelar på de fem ingredienser som punschen ursprungligen hade: arrak, socker, citronsaft, vatten och te.

Bernspunsch_stor

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.