Naturen som smakförstärkare

Claes Grundstens unika infallsvinkel är att förena smakupplevelsen med den omgivande naturen och vandringens tjusning. Detta genom att han vandrar genom de storslagna landskapen och berättar om naturen, kulturen och framför allt om fantastiska whiskysorter.

Men det är inte bara böljande kullar och vackra solnedgångar bakom destilleriers monumentala byggnader. Reseskildringen ger också grundläggande fakta om whiskyns historia från begynnelsen till vår tid, och om den komplicerade tillverkningsprocessen.

Här finns massvis av guldkorn både för utpräglade whiskyälskare och för dem som är reslystna. Med 270 storslagna bilder är detta den vackraste bok som någonsin har gjorts om whiskyns landskap.

Claes Grundsten har sedan tidigare specialiserat sig på landskapsskildringar. Hans böcker om de svenska fjällen, Sveriges nationalparker, och om trekking är kända för naturälskare både i Sverige och utomlands.

whiskyns_landskap_500

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.