Bryggarevolution i bokform

Av | Publicerad 2013-09-24 | Lämna kommentar

Ölindustrin i Sverige skördar historiska framgångar och sällan har väl intresset bland allmänheten varit så stort för märkliga brygder som i presens. Men så har det långt ifrån alltid varit. Under femtio- och sextiotalet dog det ena småbryggeriet efter det andra. Stordrift och likriktighet ersatte småskalighet och mångfald. Trist, urvattnad och smaklös öl blev resultatet.

Mikrorebeller_omslag_500Men det är nu ett tag sedan en handfull bryggerier och likaledes en handfull ölmärken dominerade den svenska ölscenen. Den svenska bryggkulturen har vaknat till liv och det rejält. Gamla bryggerilokaler dammas av, nya byggs. Och ny spännande öl bryggs. Entusiastiska ölbloggare pratar om att Sverige snart har hundra småbryggerier.

Detta vill inte minst författarna till den nya boken Mikrorebeller – den svenska ölrevolutionen slå fast. Författarna har rest landet runt och träffat entusiasterna, rebellerna som krigar mot de stora drakarna och visar både engagemang och kunskap.

Bakom boken hittar vi kvartetten Michael Wall, art director, grafisk formgivare och föreläsare, med varumärken som starkt fokus; Jenny Tenenbaum, redaktör med lång erfarenhet i förlagsbranschen; fotografen Hasse Lindén och kultur- och samhällsjournalisten Jonas Henningsson.

Boken släpps den 25 september.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.