Klassisk akvavit med överraskande finish

Av | Publicerad 2013-09-12 | Lämna kommentar

– Årets julsnaps är lätt att tycka om, oavsett om du är en rutinerad snapsdrickare eller novis på området. Den har en traditionell bas med spännande inslag av citrus i form av bland annat apelsinblommor, en ingrediens som traditionellt inte har använts för att krydda snaps, säger kryddmästaren själv.

Han menar att årets snaps har ett mångfacetterat smakregister med en klassisk akvavitkryddning av kummin, anis och fänkål som grund följt av ett tydligt karaktärsdrag av citrus från pomeransskal, citronskal och apelsinblommor där de senare höjer komplexiteten på smakregistret.

Slutligen är årets upplaga avrundad med russin och sherry för att addera en mjuk och len fyllighet. En kombination av anor och något nyskapande

– Jag har noterat att allt fler är nyfikna på snaps, till vilka rätter olika snapsar passar och hur olika sorter kan komplettera och förhöja smaken på maten. Det finns helt klar ett allt större intresse för snaps och allt fler är intresserade av snapsens smak i sig, avslutar Jonas Odland.

PRIMA_Julsnaps_2013_stor

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.