Gastronomisk toppduo lanserar mikrobryggt öl

F12 Lager– Kunskapen och intresset kring öl har aldrig varit högre vilket tydligt märks bland våra gäster. Vi har länge planerat att brygga vårt eget öl men projektet har fått ta den tid som krävts då vi eftersträvat allra högsta kvalitet. F12 Lager är vårt första bidrag till den otroliga utvecklingen av öl som sker i idag, säger kocken Danyel Couyet som tillsammans med Melker Andersson äger och driver Grupp F12.

Bakom ölet står bryggeriets Patrick Holmqvist på Nils Oscar, ett bryggeri som var med och satte fart på mikrobryggskulturen i Sverige i mitten på 1990-talet. Ölen serveras på samtliga gruppens restauranger och barer från exempelvis Miss Voon till Köttbaren, F12, Trattorian, Grill och Le Rouge.

– Grupp F12s restauranger har flera olika inriktningar, från asiatiskt och franskt till rena kött- och grillrestauranger. Att brygga ett öl som passar till samtliga våra kök och barer har varit en enorm utmaning. Speciellt då vi vill kunna erbjuda ett öl med både personlighet och karaktär. Med F12 Lager har vi lyckats, säger Sören Polonius, chefssommelier inom Grupp F12 som också han haft en viktig roll i utveckling av ölet.

F12 lager är bryggt på lagerjäst och gyllene pilsnermalt, münchenermalt samt karamellmalt. Humlet består av amerikanskt Amarillo samt tyskt Tettnang och Hallertau Magnum.
F12 Lager säljs på samtliga Grupp F12s restauranger samt lanseras i Systembolagets beställningssortiment 1 oktober.

Etiketter

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.