Banner

Sjörövaröl

Av | Publicerad 2013-09-16 | Lämna kommentar

Heba Food & Beveerages AB har inte mindre än nio olika öl från bryggeriet Störtebeker och dessutom en provsmakarlåda med sex av dem. Nu kommer ytterigare ett – och det är alkoholfritt. Störtebeker Bernstein-Weizen heter det, ligger i Systembolagets ordinarie sortiment, har nummer 1937 och 33 cl kostar 11,90 kronor.
6ertray_stb_weizen
Det är vete-, karamell- och mörk malt som ger den kraftiga bärnstensfärgen och en fruktig arom. Humlesorten är Perle.

Det Stralsundsbaserade bryggeriet utsågs 2012 till Europas bästa i tävlingen ”European Beerstar”, samma år bytte de ut namnet Stralsunder Brauerei till Störtebeker Braumanufaktur, vilket kändes naturligt när 80 procent av deras produktion bär namnet Störtebeker efter den mest berömda tyska sjörövaren under Hansatiden med skeppet ”Den röde djävulen”. Till en början gav han sig enbart på danska skepp och det gillade Hansan, men snart blev också deras skepp plundrade i allt större omfattning. 1401 hade man tröttnat på Östersjöanarkin och satte ihop en stor flotta som vid Helgoland satte stopp för Störtebeker. Han och sjuttio av hans sjörövare halshöggs.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.