Janko Svensson årets ölperson

Av | Publicerad 2013-10-30 | Lämna kommentar

Jankos expertis utövas bland annat i uppdraget som huvuddomare under Stockholm Beer & Whisky Festival samt som ölutbildare. För sina insatser med att lyfta intresset för kvalitetsöl i Sverige tilldelas Jan-Erik Svensson priset på 35 000 kronor av Galatea.

Janko Svensson. Foto: Åke Alvin.

Janko Svensson. Foto: Åke Alvin.

Årets Ölpersonlighet är instiftat av Galatea för att uppmärksamma och utmärka en person som har gjort en stor gärning för att främja ölkulturen i Sverige. Mottagaren kan vara allt ifrån en bryggare, bloggare, krögare till en journalist, utbildare eller arrangör.

Juryn till Sveriges Ölperson består av Hans Nordlöv, mångårig ölexpert som arbetat på Pripps och Carlsberg, sommelieren och dryckesutbildaren Jeanette Wiberg Wingquist, näringslivshistorikern Edward Blom, Lasse Persson från Galatea samt Marianne Wallberg, vd och grundare av Stockholm Beer & Whisky Festival samt vinnare av Årets Ölperson 2012.

Juryns motivering lyder:
Jan-Erik ”Janko” Svensson är ett levande uppslagsverk som besitter en outtömlig kunskap om öl. Jankos unika kompetens och erfarenhet förmedlas med stor en ödmjukhet och härlig träffsäker pedagogik som lyfter elever och åhörare. Janko är helt enkelt Sveriges ölguru.

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.