Banner

Duo öl där grönt möter rök

Av | Publicerad 2013-11-15 | Lämna kommentar

organic_rauchbierEmil Lindén på Sigtuna Brygghus har skapat en ekologisk Pale Ale, Sigtuna Organic Ale. Resultatet är ett öl i den stil som utvecklades av amerikanska mikrobryggare i början av 1980-talet då aromatiskt humle var nytt och riktigt spännande.

– Jag vill aldrig att de som dricker mina öl ska behöva söka skydd för humlebomber. Det är betydligt intressantare med öl där malten och humlet stöttar varandra och skapar en bra hinkabilitet, säger Emil Lindén.

Från samma bryggeri, men under annan etikett kommer ytterligare ett öl som sticker ut, nämligen en rököl. Det är S:t Eriks Bryggeri och whiskydestilleriet Mackmyra som inlett ett samarbete där bryggaren Jessica Heidrich gör öl på Mackmyras egenrökta malt som rökts med enris och svensk torv. Resultatet heter St: Eriks Rauchbier.

– S:t Eriks är ett skickligt bryggeri med stor uppfinningsrikedom. Vi på Mackmyra delar deras syn och värderingar kring kvalitet, hantverk och lokal produktion vilket gjort vårt samarbete naturligt, säger Johan Åsman som är Sales Director på Mackmyra Svensk Whisky.

Båda ölen lanseras på Systembolaget den 2 december.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.