Försvunnen whisky lanseras på Systembolaget

Scott Watson och Brian Woods heter de två whiskyentusiaster som för flera år sedan började intressera sig för gamla nedlagda destillerier. Och whiskyn därtill. Intresset utvecklades så småningom om till en företagsidé: att återskapa försvunnen whisky.
Detta skrev vi om redan i augusti i år i Allt om Whisky. Namnet på företaget, Lost Distillery, blev en omedelbar succé och idag är duon uppmärksammad över hela whiskyvärlden.
lost-distillery
Nu kommer dessutom den spännande nyheten att Lost Distillerys två första whisky nu släpps på Systembolaget. Det handlar om Auchnagie Distillery och Stratheden Distillery.

– Vårt team har sökt efter det mest spännande whiskyarvet, den dryck med mest karakteristik och den mest spännande historien att berätta. Vi är dessutom extremt noga med kvaliteten på drycken vi nu producerar. Den whisky vi nu framställer är moderna versioner av dessa sedan länge försvunna destillat, dessutom lagrade till perfektion, säger Scott Watson i en kommentar.

Tanken är att Lost Distillery från och med nästa år ska lansera fyra maltdestillat årligen.

Beställ Auchnagie och Stratheden på Systembolaget. De kostar 599 kr/flaska.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.